Wintersport

De Auvergne staat niet bekend om zijn wintersport. Toch heeft de streek meer dan 200 km skipistes en bijna 900 km langlaufparkoersen. Sneeuwsurfen, alpine skiën, ook snowboards of langlaufen is mogelijk voor de liefhebbers van de skisport. Ook ski scooters zijn te huur.

Met het gezin kunnen natuurlijk ook fraaie (bos)wandelingen worden gemaakt al of niet met sneeuwschoenen ondergebonden, of om mooie vergezichten te zien vanaf Puy Mary.

Vanuit Eybarithoux zijn er twee (alpine) ski gebieden per auto binnen een uur te bereiken, Super Lioran in het plaatsje Le Lioran en Super-Besse. De banen zijn zeer goed geoutilleerd en hebben kwalitatief hoogstaande voorzieningen, inclusief  bars, restaurants, skimateriaal verhuur en ski-scholen waar naast Frans ook Engels wordt gesproken. De skipistes van Super Lioran liggen op een hoogte tussen 1160m en 1860m. De pistes van  Super-Besse liggen op een hoogte tussen 1350 en 1850m. Door de hoogte van de piste is het ‘s winters vrij sneeuwzeker.

Om u een idee te geven van de grootte van Super Lioran; in een gebied van 150 ha zijn er 60 km pistes, er is 1 lucht-kabelbaan (télépherique) 7 stoeltjesliften, 15 skiliften en 23 ankerliften, met een capaciteit van 21.000 skiërs per uur. 140 sneeuwkanonnen, 44 pistes, waarvan 8 groene, 14 blauwe, 15 rode en 7 zwarte. Er is ook een rodelbaan,  140 km  tracee voor langlaufers, 3 skischolen, kinderverblijf, etc

De gegevens van Super Besse zijn nog indrukwekkender.

De après-ski raden wij aan thuis te doen. De gezellige woningen lenen zich uitstekend om met vrienden, familie en kinderen na het skiën heerlijk thuis te borrelen en te eten en ’s avonds spelletjes te spelen bij de open haard.

De langlauf liefhebbers kunnen de ski’s thuis onderbinden, in het bos op 1 km afstand zijn  diverse parkoersen uitgezet. Het parkoers Haut Cantal-Puy Mary omvat meer dan 78 km piste.